вівторок, 3 травня 2016 р.

                                                           Австралія
Традиційні австралійські десертні страви: оливковий (різдвяний) пудингламінгтон (бісквітне тістечко з шоколадною глазур'ю і кокосовою стружкою), павлова (фруктовий торт-бізі), кекс-жаба (тістечко з бісквіту у формі голови жаби),«ельфів хліб» (хліб з маслом, який обсипаний кольоровий крихтою), Анзак (печиво з вівсяних пластівців з кокосом),«Тім Там» (бісквітний шоколадний батончик). Найсмачнішим для мене виявився десерт "Павлова".
Саме його рецептом я б хотіла поділитись.
 Для приготування знадобиться:
- 4 яєчних білки
- ¾ склянки цукрової пудри
- 1 чайна ложка оцту або вержуса
- ½ чайної ложки ваніліну
- 300 мл збитих вершків
ягідний соус - компот:
- 2 столові ложки цукру
- 1 столова ложка води
- 250 г ягід
- 1 столова ложка лікеру Куантро

Як готувати:
1. Розігрійте духовку до 150˚C. Покладіть папір для випікання на лист для випікання.
2. Збийте міксером у мисці яєчні жовтки до м'яких піків. По 1 столовій ложці додайте цукор, продовжуючи збивати до густої і блискучої маси. Додайте лимонний сік та ванілін.
3. Викладіть ложкою суміш на підготований лист, сформувавши коло (20 см у діаметрі) із заглибленням посередині. Випікайте 20 хвилин.
4. Зменшіть температуру до 120˚С. Випікайте ще 55-60 хвилин. Остудіть, трохи відкривши дверцята духовки.
Дуже важливо, щоб білки були правильно збиті. Коли вони будуть відставати від форми для збивання і від віночків - готово. Віддайте перевагу скляній формі. Замість оцту або вержуса можете використовувати лимонний сік
5. Ягідний компот. У сковороді на середньому вогні прогрійте воду із цукром до його повного розчинення. Перелийте в каструлю. Додайте половину ягід і варіть 2-3 хвилини. Додайте лікер і решту ягід. Варіть 2-3 хвилини, поки ягоди не розм'якнуть.
6. Помістіть пиріг на блюдо. Заповніть серцевину збитими вершками. Зверху полийте ягідним соусом. Прикрасьте фруктами.


3 коментарі: