Італія
Італія подарувала світу дуже багато рецептів смачних та вишуканих страв. Для самих італійців прийом їжі – це свято життя, за трапезою вони можуть поводити час, насолоджуючись кожною стравою. Сьогодні я б хотіла розповісти про одну з найсмачніших страв цієї країни - десерт "Тірамісу". Рецепт його приготування дость простий.
Вам знадобиться:
Сир Маскарпоне 0,5 кг
Печиво Савоярд або Дамські пальчики 0,25 кг
Яйця 4 штуки
5 склянки свіжозвареної міцної кави
Вино 2 столових ложки
Тертий шоколад.
Спочатку охолодіть сир в холодильнику.
Яйця кімнатної температури необхідно розділити на білки і жовтки.
У жовтки додаємо 1/4 склянки цукру і збиваємо міксером або віночком.
Другу половину цукру додаємо в білки і також збиваємо.
У жовтки порціями додаємо охолоджений сир. Використовуйте холодний сир, це допоможе зробити крем густий.
Акуратно з'єднуємо дві суміші і перемішуємо ложкою.
У чашці з'єднуємо вино і каву.
У широку форму для запікання викладаємо печиво першим шаром і поливаємо кавовою сумішшю за допомогою ложки. Якщо використовується домашнє печиво, радимо зробити суцільний корж і розрізати його на брусочки для більш правильної форми.
На перший шар викладаємо 1/2 крему і розрівнюємо.
Поверх сирного крему викладаємо другу половину паличок, покриваючи їх залишками крему.
Отриманий десерт потрібно прибрати в прохолодне місце на 5-7 годин.
Охолоджений тірамісу потрібно посипати тертим шоколадом, а при його відсутності - какао (через сито).
Подається десерт в окремих тарілках порційно.
Дуже смачний десерт!
ВідповістиВидалитиДосить смачно!
ВідповістиВидалитиДосить смачно!
ВідповістиВидалитиОбов'язково спробую приготувати)
ВідповістиВидалити