вівторок, 3 травня 2016 р.

                                        Італія

Італія подарувала світу дуже багато рецептів смачних та вишуканих страв. Для самих італійців прийом їжі – це свято життя, за трапезою вони можуть поводити час, насолоджуючись кожною стравою. Сьогодні я б хотіла розповісти про одну з найсмачніших страв цієї країни - десерт "Тірамісу". Рецепт його приготування дость простий.
Вам знадобиться:
  • Сир Маскарпоне 0,5 кг
  • Печиво Савоярд або Дамські пальчики 0,25 кг
  • Яйця 4 штуки
  • 5 склянки свіжозвареної міцної кави
  • Вино 2 столових ложки
  • Тертий шоколад.
  •  Спочатку охолодіть сир в холодильнику.

  •  Яйця кімнатної температури необхідно розділити на білки і жовтки.

  • Рецепти класичного Тірамісу - керівництво з фото


  •  У жовтки додаємо 1/4 склянки цукру і збиваємо міксером або віночком.

  • Рецепти класичного Тірамісу - керівництво з фото


  •  Другу половину цукру додаємо в білки і також збиваємо.

  • Рецепти класичного Тірамісу - керівництво з фото


  •  У жовтки порціями додаємо охолоджений сир. Використовуйте холодний сир, це допоможе зробити крем густий.

  • Рецепти класичного Тірамісу - керівництво з фото


  •  Акуратно з'єднуємо дві суміші і перемішуємо ложкою.

  • Рецепти класичного Тірамісу - керівництво з фото


  •  У чашці з'єднуємо вино і каву.

  • Рецепти класичного Тірамісу - керівництво з фото


  •  У широку форму для запікання викладаємо печиво першим шаром і поливаємо кавовою сумішшю за допомогою ложки. Якщо використовується домашнє печиво, радимо зробити суцільний корж і розрізати його на брусочки для більш правильної форми.

  • Рецепти класичного Тірамісу - керівництво з фото


  •  На перший шар викладаємо 1/2 крему і розрівнюємо.

  • Рецепти класичного Тірамісу - керівництво з фото


  •  Поверх сирного крему викладаємо другу половину паличок, покриваючи їх залишками крему.

  • Рецепти класичного Тірамісу - керівництво з фото


  •  Отриманий десерт потрібно прибрати в прохолодне місце на 5-7 годин.

  • Рецепти класичного Тірамісу - керівництво з фото


  •  Охолоджений тірамісу потрібно посипати тертим шоколадом, а при його відсутності - какао (через сито).

  • Рецепти класичного Тірамісу - керівництво з фото


  •  Подається десерт в окремих тарілках порційно.

  • Рецепти класичного Тірамісу - керівництво з фото

    4 коментарі: